Rukometaši Novog Pazara igraće u B grupi u prvom delu takmičeja u predstojećoj Arkus ligi, a rivali će im biti Metaloplastika, Železničar 1949, Rudar, Šamot 65, Obilić, Crvena zvezda i ekipa koja će u najjači rang stići iz Super B lige Istok-Zapad.

A grupu Arkus lige činiće Vojvodina, Dinamo, Partizan, Dubočica 54, Spartak, Kikinda, Proleter i tim koji je do ove sezone nastupao u Super B ligi Sever-Centar.

Osam ekipa, po četiri najbolje iz obe grupe boriće se u plej-ofu za prvaka države, dok će ostalih osam igrati u plej-autu, posle kojeg će dva najslabija tima izgubiti status elitnog ligaša.

Podsećamo, Rukometni savez Srbije (RSS) i rukovodstvo Arkus lige imali su različite stavove o sistemu takmičenja za narednu sezonu, ali je Skupština Arkus lige na poslednjoj sednici prihvatila odluku RSS o proširenoj varijanti sa 16 klubova.

Predviđeno je da sezona 2021/2022 bude odigrana po istom modelu, s tim što će četiri kluba na kraju sezone ispasti iz lige.

Sezona 2022/2023 trebalo bi da donese dvokružno ligaško takmičenje sa 14 ekipa u prvom delu, posle kojeg bi četiri najbolje ekipe odigrale plej-of po kup sistemu.

M. Minić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here