Pobuna ljekara Opšte bolnice Novi Pazar protiv direktora dr. Meha Mahmutovića na Facebooku, počela je jučerašnjom objavom dr. Enesa Zogića, koji je na svom profilu objavio pismo predsjedniku Republike Aleksandru Vučiću.

Ubzro nakon dr. Zogića, javnosti se na Facebooku obratio i anesteziolog Mithat Mušić, on je rekao da je povod za njegovo obraćanje građanima bol žrtava, suze i uzdasi njegovog naroda, naglasio je da pod njegovim narodom smatra i Srbe i Bošnjake. On je citirao Duška Radovića: “Mnogi nesposobni ljudi su daleko dogurali. Ko je nesposoban može raditi sve. Sposobni rade samo ono što umeju.” A onda je jasno naglasio da se ovim citatom aludira na direktora OB Novi Pazar dr. Meha Mahmutovića.

”Naš direktor je bio i gradonačelnik grada Novog Pazara, jedno vrijeme radio je u PIO fondu i u Ministarstvu Zdravlja i u međuvremenu doktorirao”, podsjetio je dr. Mušić. On se direktoru OB Novi Pazar izvinio ako je zaboravio neko zvanje, i rekao da je on obični anesteziolog i da mu ništa od ovoga ne bi smetalo da se nije njegovom narodu desilo ono što se desilo. Mušić tvrdi da se sve desilo upravo neodgovornošću Mahmutovića ”zbog neorganizovanosti, neznanja i nesposobnosti njega i uprave”.

POBUNA NOVOPAZARSKIH LJEKARA NA FACEBOOKU: Dr. Enes Zogić na svom profilu objavio pismo predsjedniku Republike Aleksandru Vučiću

Posted by Sandžačke on Saturday, August 8, 2020

“Mnogi naši sugrađani platiše glavama. Sve ste okrenuli naopačke u bolnici, dno vam na vrhu stoji. Bilo je i načelnika službi koji nisu smjeli da stanu ispred svog kolektiva i koji su pobegli glavom bez obzira, neka im je na čast. Niko nema više od jednog života. Ali ima mnogo onih koji, pored svoga, troše i nekoliko tuđih života. Stidi se vladajuća Srbijo… Kakvu nam Vi to poruku šaljete? Zar nije bilo dosta žrtava u Sandžaku? Zašto nam vrijeđate inteligenciju i pljujete nam u lice, podmećući nam kao kukavičje jaje starog-novog direktora”, zapitao se anesteziolog.

Na kraju pisma, Mušić se obratio direktoru Mahmutoviću:

“Od Vas je bilo moralno da date ostavku, a moralno je i da Vas smijene. Minimum ljudskog dostojanstva i časti mi nalaže da dignem glas protiv Vas kao direktora i rukovodioca, kao čovjeka me ne interesujete. Narode moj, ako vas boli svaki izgubljeni život i svaka nepravda, vi ste moja braća.”

Anestezilogu Mušiću ovo nije prvo obraćanje građanima Novog Pazara preko Facebooka, on je još u junu neposredno pred parlamentarne i lokalne izbore javnost obavještavao da se koronavirus vratio na velika vrata u Novi Pazar i molio građane da se čuvaju i poštuju mjere, jer nadležni organi javnost ne obavještavaju o pravoj situaciji u ovom gradu.

Izvor: Nova.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here