Mandić kaže da su najave o kohabitaciji nove parlamentarne većine i nove vlade Crne Gore s predsjednikom Ðukanovićem bile ‘‘najobičnije floskule‘‘ i da su ta dva koncepta ‘‘nepomirljiva‘‘ i da ne mogu zajednički da vladaju.
Lider najjače grupacije vladajuće crnogorske koalicije, Demokratskog fronta, Andrija Mandić izjavio je danas da je za narod u Crnoj Gori očekivan potez odluka predsjednika Mila Ðukanovića da vrati skupštini na ponovno odlučivanje više zakona, među kojima i sporni Zakon o slobodi vjeroispovijesti.
Mandić kaže da su najave o kohabitaciji nove parlamentarne većine i nove vlade Crne Gore s predsjednikom Ðukanovićem bile ”najobičnije floskule” i da su ta dva koncepta ”nepomirljiva” i da ne mogu zajednički da vladaju.
Dodaje da nema nikakve dileme da iza opstrukcija u Skupštini Crne Gore, kao i poziva samoprozvanog mitropolita nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve Miraša Dedeića na protest ispred skupštine, stoji upravo Ðukanović i da on upravlja tim procesom, prenosi tanjug.

”Ðukanović je mnogo toga uložio u ovaj zakon koji je za godinu dana doveo do njegovog pada s vlasti. On danas želi da odbrani vlastite pozicije, odobrovolji međunarodne adrese i ponovo zaigra neku igru”, rekao je Mandić za TV Pink putem skajpa.
On, međutim, vjeruje da će Ðukanović koji je, kako kaže, uvijek rukovođen vlastitim interesom, na kraju ipak potpisati taj zakon jer će u suprotnom prekršiti Ustav.
U tom slučaju, podsjeća Mandić, dovoljan je 41 glas u parlamentu da ga, nakon odluke Ustavnog suda, smijene sa dužnosti predsjednika.
”Ja bih volio da, ako je već krenuo tim putem, kada skupština drugi put izglasa ovaj zakon, Ðukanović stisne petlju i ne potpiše ga, a mi onda imamo čvrst dokaz koji može da nam posluži kao oslonac da bude razriješen”, rekao je Mandić.

Broj pregleda:
20

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here