Ambasador Egipta u Srbiji Amr Aljowaily sa saradnicima danas je posetio novopazarski hor Đulistan. Prilikom ove posete izrazio je posebno zadovoljstvo što je ove godine bio u prilici da prvu ramazansku džumu klanjaju baš u Novom Pazaru. “Kada sam bio u Novom Pazaru pre dve godine bio sam u prilici da čujem divne ilahije i kaside upravo u izvedbi hora Đulistan i obećao sam da ćemo i mi nih ugostititi i počastiti stanovnike Egipta da uživaju u prelepim ilahijama i kasidama”, kazao je ambasador Aljowaily.
“Prvo želim da mubareklišem ramazan šerif mubarek olsun svima a posebno članovima hora Đulistan i da  vas obavestim da sam poseban termin izabrao za posetu vašeg grada a to je današnji petak, prvi u mjesecu ramazanu”. dodao je ambasador Aljowaily.
Koordinator hora Đulistan Aladin Imaović je u ime svih članova i svoje lično ime, zahvalio ambasadoru Aljowaily i njegovim saradnicima na ovoj poseti i poželeo im srećan ramaza te istakao da mu je posebno drago što će hor, na čijem je on čelu biti u prilici da se predstavi stanovnicima Egipta.
“Želim da ambasadoru kažem da je Novi Pazar njegov grad, da je hor Đulistan njegov hor i da će nam zaista biti velika čast i zadovoljstvo da se u Egiptu predstavimo u najlepšem svetlu i opravdamo sve pohvale”, kazao je Imamović.
U ime prijateljstva ambasador Aljowaily uručio je Imamoviću poklon knjigu o saradnji Srbije i Egipta i rekao da će u sledećoj biti reči i o prijateljstvu sa Đulistanom a poklonom je uzvratio i Imamović pa se  u ruci ambasadora našao cd sa ilahijama i kasidama ovog hora koji je gostima priuštio da bar na kratko uživaju u njihovim divnim glasovima.
B.V.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here