Pred Višim sudom u Novom Pazaru danas je počelo suđenje Adnanu Alibašiću (41), optuženom da je 23. januara 2020. godine, u restoranu “Divan”, čiji je vlasnik, ubio Nihada Hamidovića (23).
On je optužen da je počinio krivična djela teško ubistvo, izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno nošenje oružja, a zbog bezobzirnosti kojim je počinio zločin postupajući tužilac traži doživotnu robiju.
Iznoseći odbranu Alibašić je priznao da je pucao, ali je naveo da je to uradio u samoodbrani, da nije ni video gde puca, u želji, kako je rekao, da se odbrani od napada Hamidovića i njegovih prijatelja.
Dodao je i da mu je žao zbog svega što se desilo.
Pored njega, optužnicom je obuhvaćen i E.A. (27) zbog nasilničkog ponašanja i pomoći Alibašiću nakon ubistva, a on je u svojoj odbrani negirao da je učestvovao u tuči tokom koje je ubijen Hamidović, tvrdeći da je samo pokušavao da ih razdvoji.
Trojica optuženih da su pomogla Alibašiću nakon zločina i da su prikrivali dokaze, M.P. (56), S.B. (25) i H.M. (20) nagodili su se sa Višim tužilaštvom i pravnosnažno su osuđeni na kućni zatvor, M.P. na devet, a S.B. i H.M. na šest meseci.

Prema navodima iz optužbnice, ubistvu u restoranu “Divan”, pred više od 100 gostiju, prethodilo je koškanje Alibašića sa Hamidovićem zbog toga što su se on i jedan njegov prijatelj popeli na stolice.
Prilikom izlaska iz objekta, Alibašić je sugerisao E.A. da napadne Hamidovića, što je on i učinio, udarajući ga nogama i rukama. U tom trenutku, Alibašić je izvadio revolver “magnum 357” i koricama udario Hamidovićevog prijatelja u glavu.
Nakon toga, ispalio je jedan metak u pravcu Hamidovića, pogodivši ga u levu bočnu stranu grudi, a posle par sekundi još jedan koji je, prošavši kroz ruku B.B, pogodio u nogu S.M, ispred restorana.
Pištolj je predao S.B, naredivši mu da ga sakrije, posle čega je u pratnji jedne žene napustio lokal. Optuženi E.A. je kazao M.P. da očisti krv, a da zajedno sa H.M. baci municiju za pištolj u kantu za smeće, što su oni i uradili.
Teško ranjeni Hamidović je prebačen u novopazarsku Opštu bolnicu, gde je ubrzo preminuo, dok su B.B. i S.M. prošli sa lakšim povredama.
Suđenje će biti nastavljeno sutra kada je predviđeno da svedoče mladići koji su te večeri bili u Hamidovićevom društvu.
Foto Radio Sto Plus

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here