Akademski slikar Aldemar Ibrahimović najavio je istupanje iz koalicije Crno na bijelo, javljaju lokalni mediji iz Rožaja.

Kako se navodi, Ibrahimović je odluku donio “kao akademski slikar i čovjek, a prije svega kao humanista koji je svoj život posvetio Rožajama i sjeveru Crne Gore i duhu iskrene posvećenosti i multikulture”.

“Posljednji događaji koji se ovih dana dešavaju na političkoj sceni na mene su kao građanina ostavili težak i bolan utisak. Smatram svojom dužnošću i kao građanina i akademskog slikara da istupim iz pomenute platforme Crno na bijelo i da povučem svoj potpis podrške”, kazao je Ibrahimović.

Podsjećamo, iz koalicije Crno na bijelo prije nedjelju dana saopćili su da je Ibrahimović podržao njihovu platformu. 

“Cijeli svoj život pokušavam dati doprinos promjenama kroz promociju i afirmaciju univerzalnih vrijednosti. Pet osnovnih principa platforme Crno na bijelo su mi u potpunosti prihvatljivi i sanjam državu koju će voditi stručni i moralni pojedinci. Samo na taj način možemo ostvariti naš puni potencijal, zaštititi sve identitete i uživati u bogatstvu različitosti koje Crna Gora personifikuje“, naveo je prethodno Ibrahimović.

Koaliciju Crno na bijelo formirali su Građanski pokret URA, Savez građana CIVIS, Bokeški forum, Stranka pravde i pomirenja i nezavisni intelektualci. Nosilac liste je lider URA Dritan Abazović.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here