Reprezentativac Srbije u biciklizmu Admir Kolašinac rekao je da je srećan što će debitovati na međunarodnoj Trci kroz Srbiju, koja će biti održana od 31. avgusta do 3. septembra.

“Koronavirus je izmenio planove, pa je posle 2.000 kilometara pređenih na reprezentativnim pripremama u Turskoj usledila takmičarska pauza. Vozio sam Trku oko Bugarske, a nastupio sam u drumskom i planinskom biciklizmu na domaćoj sceni. Sledi najznačajnija biciklistička svetkovina u Srbiji i ponosan sam što sam u najboljoj selekciji”, rekao je Kolašinac.

Troetapna Trka kroz Srbiju, 60. po redu, prolazi i kroz Bosnu i Hercegovinu, a prva etapa duga 170 kilometara od Istočnog Sarajeva do Zlatibora na programu je u ponedeljak.

“Biće teško, ali daćemo sve od sebe jer ovo je naša trka. Imamo odlične bicikliste i verovatno će cilj biti neka etapna pobeda ili neka od majica. Bio sam najbolji junior u Srbiji, ali elitna konkurencija je nešto sasvim drugo”, ocenio je Kolašinac.

On ima 18 godina i karijeru je počeo u novopazarskoj Trnavi, da bi potom prešao u beogradski Partizan.

“Rezultatima sam stekao međunarodni razred i naredne godine imaću stipendiju. U 2021. biću iskusniji i sa većim ambicijama nadmetaću se sa elitnim biciklistima”, naveo je Kolašinac.

Posle Trke kroz Srbiju, Kolašinca očekuje učešće na 14. izdanju međunarodne trke od Beograda do Banjaluke.

M. Minić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here