Foto: gov.mePredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović ugostio je danas u zgradi Vlade Crne Gore reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifata Fejzića, sa kojim je razgovarao o odnosu dvije institucije i budućoj saradnji. Sagovornici su se saglasili da njihove odnose karakteriše izuzetno dobra komunikacija, otvorenost i veliko međusobno uvažavanje.
Reis je, kako navode u saopćenju iz kabineta premijera, naglasio veoma značajnim iskorakom za cijelo društvo činjenicu da je pripadnik manjinskog naroda na čelu Vlade.
Fejzić je izrazio očekivanje da će se u narednom periodu naći rješenja za razvojne potrebe Islamske zajednice.
“Prvenstveno očekujem podršku i stvaranje neophodnih preduslova za izgradnju centralnog vjerskog objekta u Podgorici, što bi uz postojeće saborne bogomolje ostalih vjerskih zajednica upotpunilo multivjerski mozaik Glavnog grada i riješilo potrebe muslimanskih vjernika”, istakao je Fejzić.
Predsjednik Vlade Abazović je naglasio da Islamska zajednica svojim primjerom djelovanja umnogome doprinosi izgradnji društva kojem težimo, zasnovanog na pomiriteljskoj i multikonfesionalnoj osnovi.
“Zajedničkim naporima gradimo državu tolerancije, mira i pravde, u kojoj se na specifičnosti gleda iskuljučivo kao na prednost građana koji žive na malom prostoru”, istakao je Abazović.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here