U Specijalnoj bolnici Novopazarska banja, na novom bloku koji je pretvoren u kovid bolnicu, smeštena su trenutno 33 pacijenta obolela od korona virusa. Iako se stanje pacijenata non-stop prati, bolest se ne manifestuje kod svakog pacijenta isto, tako da je u toku proteklih 5 dana sa prilično pogoršanim stanjem 8 pacijenata transportovano u Opštu bolnicu.
“Ni najmanje ova situacija nije dobra.Naprotiv, jako je zabrinjavajuća i plašim se ponovnog scenarija od juna i jula meseca prošle godine kada je bilo mnogo obolelih od ovog virusa pa i smrtnih slučajeva”, veoma zabrinuto kaže dr Edita Ćatović.
Dr Ćatović ističe da među pacijentima koji se nalaze u ovoj zdravstvenoj ustanovi ima dosta mladih pa je na ovu populaciju najviše apelovala da se uzdrže ogranizovanih žurki, raznih okupljanja jer se mogu zaraziti a onda kada odu kućama virus preneti i na starije članove porodice koji kada se razbole teže podnose virus i često im preti ili težak i dug oporavak ili smrtni ishod.
Zamolila je sve sugrađane da ovu situaciju shvate veoma ozbiljno i da, ukoliko žele da zaštite svoje i zdravlje svojih najbližih, prime vakcinu jer samo tako, kolektivnom imunizacijom se možemo izboriti sa ovom bolešću.
B.V.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here